WELKOM OP DE WEBSITE VAN
BSC Hickory

Winst in openingswedstrijd seizoen 2023 voor Hickory H1

Enschede, 16 april 2023 | Correspondent ter plaatse

Hickory H1 mocht voor de openingswedstrijd van het seizoen afreizen naar Enschede voor de wedstrijd tegen High Tech Hitters (HTH). Achteraf een leuke honkbalwedstrijd die tot het eind spannend bleef. In de eerste inning sloeg Hickory alles op de korte stop van HTH waardoor drie snelle nullen werden gemaakt. In de gelijkmakende slagbeurt kwam de eerste slagman van HTH meteen op het honk. De loper probeerde vervolgens met een steelactie op het tweede honk te komen maar door een perfecte aangooi van catcher Tjeerd Tolsma werd dit voorkomen, waardoor HTH in de eerste inning ook geen runs wist te scoren.

In de tweede inning lukte het beide teams ook niet te scoren, maar in de derde inning veranderde dit. Ondanks honkslagen van Myla Nap en Maxime Brosky wist Hickory geen runs te scoren. HTH daarentegen wel waardoor zij na de derde inning voorstonden met 1-0.

In de vierde inning wist Hickory de eerste runs te scoren. Tjeerd startte de inning met een tweehonkslag in het hek in het midveld. Vervolgens kwam Frederik ten Berg met 4 wijd op het honk. Na een dubbel-steelactie waren het tweede en derde honk bezet met geen nullen. Tjeerd wist vervolgens te scoren door een steelactie op thuis. Frederik wist vervolgens te scoren door een honkslag in het binnenveld van Willem-Jan ten Berg. In de gelijkmakende vierde inning wist HTH ook te scoren waardoor het 2-2 stond.

In de vijfde inning pakte Hickory weer de leiding door gescoorde runs van Ruben Balduk en Hidde Kraan binnengeslagen door honkslagen van Tjeerd en Nick Zomer. In de gelijkmakende inning wist HTH een aantal honkslagen te slaan op pitcher Frederik waardoor zij terug kwamen tot 4-4.

In de laatste inning wist Hickory slechts één run te scoren door een honkslag van Nick, ondanks meerdere spelers op de honken. Vervolgens was het de taak om het veld dicht te houden, de voorsprong te verdedigen en de wedstrijd goed uit te spelen. In de gelijkmakende inning kwam de eerste slagman van HTH door een honkslag meteen op het eerste honk. Pitcher Frederik wist vervolgens de volgende drie slagmensen met 3 slag uit te gooien waardoor de wedstrijd door Hickory met 4-5 werd gewonnen.

Frederik winnende werper

Na zes volledige innings waren de cijfers: IP:6.0  H:7  R:4  ER:4  BB:5  SO:9

Maxime beste slagman

Buitenvelder Maxime was aan Winterswijkse kant de beste hitter van de middag. Zij kwam tot 1-uit-1. Tweede honkman Myla en catcher Tjeerd waren met 1-ui-2 en 2-uit-4 eveneens goed op dreef.