WELKOM OP DE WEBSITE VAN
BSC Hickory

Ongeslagen seizoen Hickory H1

Winterswijk | 8 oktober 2023 | Correspondent ter velde

Zondag 8 oktober stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Thuis mocht Hickory H1 het tegen de Gryphons H4 gaan opnemen. Het kampioenschap was een week eerder binnengehaald zodat officieel nergens meer om gespeeld hoefde te worden. Echter stond de ongeslagen status, met enkel eenmaal een gelijkspel en verder alleen maar overwinningen, nog wel op het spel.

In de eerste 3 inningen wisten de Gryphons niet te scoren. Dit kwam onder andere door het sterke werpen van pitcher Frederik ten Berg en een aantal veldacties van Nick Zomer en een aangooi van Willem-Jan ten Berg. Aan slag had Hickory het lastig. Dit mede door de sterke pitcher van de Gryphons, die normaal in een ander team speelt. In de eerste inning weet Hickory niet te scoren. In de gelijkmakende tweede inning wel. De inning wordt gestart met twee keer 3 slag. Vervolgens weet Jort ten Berg door een honkslag op het honk te komen. Willem-Jan slaat vervolgens de bal richting het links-midveld voor een dubbel waardoor Jort naar het derde honk kan komen. Door een doorgeschoten bal kan Jort de eerste run scoren.

In de gelijkmakende derde inning is de kop weer aan slag voor Hickory. Ook in deze inning wordt één run gescoord door Tjeerd Tolsma zodat het na 3 volledige inningen 2-0 staat.

In de vierde inning weten de Gryphons wel te scoren. Na een veldfout van de tweede honkvrouw Maxime Brosky krijgen de Gryphons een man op het honk. Door een honkslag weet deze uiteindelijk te scoren. Frederik gooit vervolgens twee man met 3 slag uit waardoor de inning voorbij is. In de gelijkmakende vierde inning komt Hickory al snel op twee uit door geslagen grondballen van Justin Slijkhuis en Maxime die verwerkt worden op eerste honk. Vervolgens komt Jort aan slag met twee uit en slaat weer een honkslag. Daarna weet Willem-Jan de bal over de linksvelder te slaan waardoor de bal doorrolt. Jort weet hierop te scoren en Willem-Jan kan door naar het derde honk voor een triple. Hierdoor wordt het verschil in de stand weer teruggebracht naar twee runs: 3-1

Nadat Gryphons in de vijfde inning snel drie uit heeft, weet Hickory in de gelijkmakende inning uiteindelijk drie keer te scoren. Door honkslagen van Nick en Tjeerd en veldfouten van de catcher en korte stop aan de zijde van Gryphons weet Hickory een gaatje te slaan naar 6-1.

In de laatste inning lukt het de Gryphons nog eenmaal te scoren. De laatste uit van het seizoen werd uiteindelijk gemaakt door een vangbal van linksvelder Jeroen Colstee. Jeroen stopt met actief spelen om zijn carrière als crossfitkampioen verder te verwezenlijken.

Eindstand 6-2

Frederik winnende werper

Na zes volledige innings waren de cijfers: IP: 6.0 H:5 R:2 ER:1 BB:1 SO:10

Jort beste slagman

Midvelder Jort was aan Winterswijkse kant de beste slagman van de middag met 2-uit-2.