WELKOM OP DE WEBSITE VAN
BSC Hickory

Kampioenschapswedstrijd onbeslist

Winterswijk | 24 september 2023 | Correspondent ter velde

Na alle voorgaande wedstrijden winnend te hebben afgesloten mocht afgelopen zondag gespeeld worden om het kampioenschap. Nummer twee Eagles kwam op bezoek. Bij winst van Hickory H1 zou het kampioenschap binnengehaald kunnen worden.

Om te kunnen spelen waren diverse spelers zaterdag bezig om het ondergelopen veld watervrij te krijgen. Ook zondagochtend waren de meesten vroeger aanwezig om het regenwater van de nacht te verwijderen zodat in ieder geval gespeeld kon worden. De scheidsrechter keurde het veld goed en zo kon om 10 uur de wedstrijd beginnen.

In de eerste inning zet Eagles meteen druk op Hickory. Door een tweehonksslag komt de openingsslagman op het honk en weet deze vervolgens te scoren door een honkslag. Uiteindelijk weet Hickory, met twee honken bezet te hebben, de inning uit te komen door een vangballen van catcher Tjeerd Tolsma en linksvelder Sebastian Siegemund, en zo de schade te beperken.

In de lijkmakende eerste inning komen Nick Zomer en Teun Schutte meteen op het honk met geen uitjes. Nadat Tjeerd Tolsma een vangbal heeft geslagen weet Patrick Rothengatter een tweehonkslag te slaan waarop Nick kan scoren. In dezelfde actie wordt Teun door miscommunicatie uitgegooid op het derde honk. In een poging om het derde honk te stelen wordt Patrick uitgegooid waardoor slecht 1 run gescoord wordt.

In de tweede inning worden door Hickory drie snelle nullen gemaakt door een vangbal in het rechtsveld van Jort te Berg en twee veldacties van eerste honkvrouw Houda Bakkech. In de gelijkmakende inning weet ook Hickory niet te scoren ondanks mensen op de honken.

In de derde inning worden weer drie snelle nullen gemaakt aan Hickory zijde. In de gelijkmakende inning weet Hickory wel te scoren. Jeroen Colstee komt op het honk. Door een honkslag van Myla Nap en een 4 wijd van Ruben Balduk heeft Hickory alle honken bezet met twee uit. Vervolgens krijgt ook Nick Zomer 4 wijd waardoor Jeroen automatisch kan scoren. Met nog steeds alle honken vol wordt niet meer geprofiteerd.

Ook de vierde inning worden drie snelle nullen gemaakt door Hickory, door onder meer twee keer 3 slag door pitcher Frederik ten Berg. In de lijkmakende inning weet Hickory te scoren. Patrick komt door een geraakt werper op het eerste honk. Door een gestolen honk en een grondbal van Maxime Brosky weet Patrick te scoren waardoor de voorsprong 3-1 bedraagt.

In de vijfde inning komen de Eagles terug. Door drie keer geraakt werper en één honkslag scoren de Eagles twee runs. Hickory weet vervolgens door een actie op thuis en twee vangballen van Frederik en Patrick de schade te beperken.

In de gelijkmakende inning pakt Hickory meteen de punten terug. Korte stop Willem-Jan ten Berg komt door een honkslag op het honk. Door twee gestolen honken en een honkslag van Justin Slijkhuis weet hij te scoren. Ook Justin weet uiteindelijk nog te scoren waardoor het 5-3 staat.

In de laatste inning gaat het toch mis. De eerste slagman wordt door een actie van derde honkman Teun naar eerste honkman Nick uitgegooid. De volgende slagman komt met 4 wijd op het honk zodat het eerste honk bezet is. De slagman slaat de bal naar derde honkman Teun die de aangooi naar het tweede honk gaat voor een makkelijke nul. Echter gaat dit mis waardoor het eerste en tweede honk bezet zijn. De volgende slagman komt door een honkslag ook op het honk. Met één uit en alle honken vol staat Hickory vervolgens vol onder druk. Pitcher Frederik weet de eerst volgende slagman uit te gooien waardoor nog één uit een overwinning en het kampioenschap in de weg staat. De slagman van de Eagles slaat vervolgens een line-drive naar het midveld waardoor 2 runs kunnen scoren. Een derde run wordt voorkomen door een aangooi vanuit het midveld via de korte stop naar thuis waar catcher Tjeerd de run kan voorkomen. In de gelijkmakende inning weet Hickory niet meer te scoren door onder andere een prachtige vangbal van de midvelder van de Eagles bij het hek. Hierdoor eindigt de wedstrijd in 5-5.

Uiteindelijk was het voor het publiek een prachtige honkbalwedstrijd met mooie veldacties en veel spanning. Het kampioenschap wordt een week uitgesteld.

Frederik winnende werper

Na zes volledige innings waren de cijfers: IP: 6.0 H: 6 R: 5 ER: 4 BB: 5 SO: 4

Justin & Ruben beste slagmannen

Rechtsvelders Justin en Ruben waren aan Winterswijkse kant de beste slagmannen van de middag. Zij kwamen tot respectievelijk 2-uit-2 en 1-uit-1.

Slagvrouw Maxime Brosky

Slagman Sebastian Siegemund

Slagman Nick Zomer

Catcher Tjeerd Tolsma

Tweede honkvrouw Myla Nap

Eerste honkvrouw Houda Bakkech

Pitcher Frederik ten Berg