WELKOM OP DE WEBSITE VAN
BSC Hickory

Goede start Hickory H1 na de zomerstop

Winterswijk | 3 september 2023 | Correspondent ter velde

Afgelopen zondag stond de eerste wedstrijd na de zomerstop op het programma. Na het speelvrije weekend, gedurende het Volksfeest Winterswijk, mocht aangetreden worden tegen nummer een na laatst Bullfighters uit Cuijck. In de uitwedstrijd werd hier relatief makkelijk van gewonnen.

In de eerste inning sloeg Bullfighters meteen toe nadat 2 spelers met 4 wijd op het honk waren gekomen. Twee honkslagen in het binnenveld werden niet verwerkt en zorgden voor de eerste runs voor de Bullfighters. In de gelijkmakende slagbeurt ging Hickory meteen op jaagt om de runs terug te pakken. De eerste 5 slagmensen aan Hickory zijde wisten allen door honkslagen op het honk te komen.  Uiteindelijk werden 6 runs gemaakt waardoor het 6 – 2 stond.

In het vervolg van de wedstrijd wisten de Bullfighters nog maar 2 honklopers op de honken te brengen. Dit door het goede werpen van pitcher Frederik ten Berg.

Aan slag wist Hickory uiteindelijk uit te lopen naar een grote uitslag. Iedereen in de line-up wist uiteindelijk minimaal één honkslag te slaan. Patrick Rothengatter, teruggekeerd naar een uitstapje bij Robur te Apeldoorn, wist zijn eerste wedstrijd terug te bekronen met één twee honkslag en twee driehonkslagen. Ook Willem-Jan ten Berg was sterk aan slag met één honkslag, een drie honkslag en een, met alle honken vol, inside the park home-run. Uiteindelijk was hij goed voor 6 rbi’s.

Uiteindelijk werden 26 honkslagen genoteerd en werd er gewonnen met 23 – 2.

Frederik winnende werper

Na zes volledige innings waren de cijfers: IP:6.0  H:2  R:2  ER:2  BB:2  SO:10

Tjeerd & Willem-Jan beste slagmannen

Catcher Tjeerd en korte stop Willem-Jan waren aan Winterswijkse kant de beste hitters van de middag. Zij kwamen tot respectievelijk 4-uit-4 en 3-uit-3.