WELKOM OP DE WEBSITE VAN
BSC Hickory

Eenvoudige winst in Cuijk

Cuijk, 14 mei 2023 | Correspondent achter Home-plate

Hickory H1 mocht voor de vierde competitiewedstrijd, en de derde uitwedstrijd, afreizen naar Cuijk. Hier mocht worden opgenomen tegen de Bullfighters 2, een team dat de eerste twee wedstrijden in de competitie verloren had.

In de eerste inning wist Hickory meteen de score te openen. Door honkslagen van Hidde Kraan en Jort ten Berg werden twee runs gescoord. Echter leek dit niet optimaal gezien het feit dat van de eerste 7 slagmensen 5 daarvan op het honk wisten te komen. In de gelijkmakende inning begon startende werper Frederik ten Berg niet scherp aan de wedstrijd. Door twee keer 4 wijd en een geraakt werper waren alle honken meteen bezet. Na een korte time-out en een gesprek met de catcher, herpakte Frederik zich en wist met twee keer 3 slag en een uit door het veld zonder runs tegen de inning uit te komen.

In de tweede inning paste Hickory zich aan op het werpen van de pitcher van de Bullfighters. Dit     resulteerde in 5 honkslagen, o.a. van Sebastian, Jeroen Colstee en twee van Willem-Jan ten Berg, en 10 gescoorde runs. Bullfighters wist in de gelijkmakende inning niet te scoren door twee veldacties en een 3 slag waardoor de voorsprong naar 0-12 was uitgebreid.

Ook in de derde en vijfde (laatste) inning wist Hickory nog runs te scoren. Hoogtepunt hiervan, en tevens van de gehele wedstrijd, was de 3-run homerun in de derde inning van Sebastian over het hoge hek in het linksveld. Na vijf innings waren maar liefst 19 runs gescoord door Hickory. In de slagbeurten van de Bullfighters wist Hickory het veld dicht te houden door onder andere door een goede pick-off en een aantal veldacties. Pitcher Frederik hoefde slechts 1 honkslag te incasseren in de gehele wedstrijd.

Uiteindelijk werd de wedstrijd met 0-19 gewonnen.

Frederik winnende werper

Na vijf volledige innings waren de cijfers: IP:5.0  H:1  R:0  ER:0  BB:4  SO:

Sebastian & Jort beste slagmannen

Derde honkman Sebastian en korte stop waren aan Winterswijkse kant de beste hitters van de middag. Zij kwam tot 3-uit-3 en 4-uit-4. Rechtsvelder Jeroen en catcher Willem-Jan ten Berg waren met 2-uit-3 en 3-uit-4 eveneens goed op dreef.