WELKOM OP DE WEBSITE VAN
BSC Hickory

BSC Hickory Hounds (Beeball/Jeugd)

Hickory Hounds

In 2021 is de nieuwe jeugdafdeling opgericht onder de naam Hickory Hounds. Ben jij hét nieuwe honkbaltalent?

Beeball

Voor de jongste jeugd is het mogelijk om vanaf 5 jaar mee te spelen met Beeball. BeeBall is een stoer, flitsend en leuk spel. Door de kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig bij het spel betrokken en zijn ze volop in beweging. Door het spelen van BeeBall raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze maken kinderen zich snel de technische vaardigheden van honkbal en softbal eigen. BeeBall kenmerkt zich in het bijzonder doordat het spel door kinderen vanaf 5 jaar tot 10 jaar en met kleine teams wordt gespeeld.

Op dit moment zijn we bezig met het formeren van een Beeballteam. De eerste spelers trainen al. Lijkt het je leuk, kijken dan onder aan op deze pagina voor meer informatie over trainingstijden.

Check de link om een korte uitleg van BeeBall te krijgen: https://www.youtube.com/watch?v=l-rnyKqDq-E

Jeugdhonkbal

Naast Beeball is het ook mogelijk voor oudere jeugd om te komen honkbalen. In de leeftijdsklassen voor jongens van 10 t/m 13 jaar en van 13 t/m 16 jaar is het mogelijk om mee te spelen met honkbal. Het enige grote verschil met het "echte" honkbal zijn de honkafstanden. Deze zijn aan de leeftijdsklassen aangepast.

Op dit moment heeft Hickory Hounds één aspirantenteam (leeftijd van 12 t/m 16 jaar). Deze gaat komend seizoen voor het eerst meespelen in de regulier competitie.

 

Trainingstijden

Vanaf 27 januari traint de jeugd op de zaterdagochtend van 10 t/m 12 in gymzaal De Alma, Magnoliastraat 6 te Winterswijk. Eind maart, als het weer het toelaat, starten de buitentrainingen op het honkbalveld.                                                                                                                                                                                 Iedereen is welkom om gratis mee te komen trainen en aan te sluiten!

Zaterdagochtend

BeeBall:               10:00 - 11:00 uur

Jeugdhonkbal:   11:00 - 12:00 uur