WELKOM OP DE WEBSITE VAN
BSC Hickory

Opnieuw winst tegen HTH

Enschede, 7 mei 2023 | Correspondent ter velde

Hickory H1 mocht voor de derde competitiewedstrijd opnieuw afreizen naar Enschede. Voor de tweede keer in korte tijd moest een wedstrijd tegen High Tech Hitters (HTH) gespeeld worden. De eerste wedstrijd was zeer spannend en ook in deze wedstrijd bleken beide teams aan elkaar gewaagd te zijn.

In de eerste inning sloeg Hickory meteen toen. Nadat Hidde Kraan, met een honkslag, en Nick Zomer, met 4 wijd, op het honk waren gekomen, werden meteen de eerste runs gescoord. Tjeerd Tolsma sloeg, met een opofferingsslag in het rechtsveld, Hidde binnen en Frederik ten Berg sloeg met een honkslag Nick binnen. Startende werper Frederik mocht, in de gelijkmakende slagbeurt, het opnieuw opnemen tegen de slagmensen van HTH. De eerste bal werd zacht op hem afgeslagen en kon makkelijk verwerkt worden op het eerste honk. Vervolgens werden de volgende slagmensen met 3 slag uitgegooid waardoor na de eerste inning een voorsprong van 0-2 stond.

In de tweede inning lukte het Hickory weer een run te scoren. Justin Slijkhuis werd binnengeslagen door Jort ten Berg.  HTH wist in de gelijkmakende inning niet te scoren waardoor de voorsprong naar 0-3 was uitgebreid.

Ook in de derde, vierde en vijfde (laatste) inning wist Hickory telkens een run te scoren waardoor een 0-6 voorsprong was opgebouwd. In de laatste gelijkmakende slagbeurt wist HTH, door twee honkslagen, meteen het eerste en tweede honk te bezetten. De positieve instelling die de gehele wedstrijd aanwezig was zorgde ervoor dat ook nu bij Hickory geen spanning ontstond. Houda Bakkech zorgde met een snelle actie voor de eerste nul op het eerste honk. De volgende slagman werd door Frederik met 3 slag uitgegooid. De laatste slagman ging uit door een vangbal, gevangen over het hek heen, door derde honkman Teun Schutte waardoor de wedstrijd door Hickory met 0-6 werd gewonnen.

Frederik winnende werper

Na vijf volledige innings waren de cijfers: IP:5.0  H:4  R:0  ER:0  BB:1  SO:9

Maxime beste slagman

Eerste honkvrouw Houda was aan Winterswijkse kant de beste hitter van de middag. Zij kwam tot 1-uit-1. Linksvelder Hidde, pitcher Frederik en korte stop Willem-Jan ten Berg waren met 1-uit-2 eveneens goed op dreef.