WELKOM OP DE WEBSITE VAN
BSC Hickory

Ongeslagen koploper na winst in Deventer

Deventer | 11 juni 2023 | Correspondent ter velde

Afgelopen zondag stond de wedstrijd om de koppositie op het programma. Hickory H1, nog ongeslagen, moest het opnemen tegen nummer twee, de Eagles te Deventer. De Eagles hadden tot afgelopen zondag slechts eenmaal verloren dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden waarbij de verwachtingen hoog gespannen waren.

Het zomerse en erg warme weer zorgde niet voor een slap begin aan Hickory-zijde. Meteen in de eerste inning sloeg Hickory toe. Nadat Hidde Kraan met 4 wijd op het honk was gekomen sloegen vervolgens Tjeerd Tolsma en Nick Zomer de eerste honkslagen waardoor de eerste runs gescoord konden worden. Ook COnrad Tolsma , Frederik ten Berg en Jort ten Berg sloeg allen honkslagen zodat Hickory 6 runs scoorde. In de gelijkmakende inning wist Eagles, door drie honkslagen, al snel twee runs te scoren. Met twee uit en alle honken bezet werd de bal geslagen richting de korte stop Willem-Jan ten Berg. Door een aangooi op het eerste honk werd de slagman uitgegooid en de inning uitgekomen.

In de tweede inning wist Hickory vervolgens twee runs te scoren, voornamelijk door veldfouten aan Eagles zijde. In de gelijkmakende slagbeurt wist Eagles slechts 1 run te scoren, door onder andere 2 keer 3 slag van pitcher Frederik, waardoor het 3 – 9 stond.

In de derde inning wisten beide teams niet te scoren. In de vierde inning liepen meteen de honken vol voor Hickory door 4 wijd. Door honkslagen van Hidde Kraan en Nick werden vervolgens 2 runs gescoord en werd de voorsprong weer iets uitgebreid. In de gelijkmakende vierde inning had pitcher Frederik het even moeilijk door 3 keer 4 wijd en twee hit-by-pitch te gooien. Hierdoor wist Eagles al snel in deze inning 3 runs te scoren waardoor het 6 – 11 stond. Met alle honken vol en maar één uit stond de druk vol op de verdediging van Hickory. De slagvrouw aan Eagles zijde sloeg vervolgens een line-drive die over het binnenveld leek heen te vliegen. Korte stop Willem-Jan wist echter op het juiste moment te timen en met een hoge sprong de bal uit de lucht te vangen om vervolgens ook de loper op het tweede honk uit te tikken voor een dubbelspel.

In de laatste inning werd zowel aan Hickory zijde als aan Eagles zijde niet meer gescoord waardoor de wedstrijd met 6 – 11 werd gewonnen.

Frederik winnende werper

Na vijf volledige innings waren de cijfers: IP:5.0  H:5  R:6  ER:4  BB:4  SO:8

Maxime beste slagman

Eerste honkman Nick was aan Winterswijkse kant de beste hitter van de middag. Hij kwam tot 2-uit-2. Aangewezen slagman Conrad Tolsma was met 2-uit-3 eveneens goed op dreef.