WELKOM OP DE WEBSITE VAN
BSC Hickory

Duits team overlopen op Bevrijdingsdag

Duisburg | 5 mei 2024 | Correspondent ter velde

Het was een koude start van de dag, die met regen en veel wolken begon in het Duitse Duisburg. Het Nederlandse recreantenteam kwam aan op de accommodatie die deze week al voor de tweede maal was geplunderd door lokale onbekenden. Na deze oprecht teleurstellende gewaarwording begonnen beide teams aan de waarschijnlijk zeer professionele opwarmsessie. Niemand kon dit bevestigen doordat pitcher Erik iedereen op het veld verblindde met zijn nieuwe patas. Gelukkig bracht het dichte wolkendek iedereen weer snel zicht en kon de wedstrijd beginnen.

De strijdkrachten uit Winterswijk begonnen de eerste inning erg goed, 7 tegen 2 runs. De opvolgende innings gingen in nagenoeg hetzelfde krachtsverschil door, echter net niet met dezelfde hoeveelheid runs. Ondanks het weer bleef het optimisme goed aanwezig en verliep de wedstrijd zoals gehoopt. Uiteindelijk, na zo’n twee uur spelen brak de zon door en bleek derde-honkman Ferdi tijdelijk verblind te worden. Ondanks (volgens vele medespelers) puik gespeelde wedstrijd, weerhield hij ook het eigen team een aantal runs te (laten) maken. Door te weinig spelervaring miste hij een run en gaf verkeerde instructies aan Veronique waardoor ze van een run werd weerhouden. Gelukkig werden die runs relatief snel vergeten door zwaar geschut van Thijs en Mike met enkele homeruns.

Na het spelen van het nodige aantal innings, was het inmiddels prachtig weer. Het meegereisde publiek, gaf de einduitslag van deze veldslag; 27-8 voor de Hickory recreanten.

Geef een reactie