WELKOM OP DE WEBSITE VAN
BSC Hickory

Scheidsrechter André: Al 40 jaar een rots in de branding

Week van de scheidsrechter – André

Al meer dan veertig jaar is André een vertrouwde en vaste waarde in het Nederlandse soft- en honkbal. Als scheidsrechter drukt hij zijn stempel op de sport, van de jongste jeugd tot de hoogste niveaus. Zijn toewijding en passie voor het spel zijn uitzonderlijk, en het begon allemaal op jonge leeftijd.

Een vroege start

Op slechts 13-jarige leeftijd haalde André al zijn scheidsrechtersdiploma. Zijn liefde voor honkbal en het vak van scheidsrechter kreeg hij van huis uit mee. André’s ouders waren actief betrokken bij honkbalvereniging Hickory, en zijn vader, die zelf scheidsrechter was, bracht hem de fijne kneepjes van het vak bij. Van jongs af aan stond André binnen en buiten de lijnen en groeide hij uit tot een onmisbare kracht om het mooie spel in goede banen te leiden.

Een lange en rijke carrière

In de afgelopen vier decennia heeft André onder andere bij Hickory voor alle teams gefloten, van de allerkleinsten tot de senioren op het hoogste niveau. Zijn ervaring en scherpzinnigheid maken hem geliefd bij spelers, coaches en toeschouwers. André is iemand die met respect wordt behandeld en die de regels tot in de puntjes beheerst. Het maakt niet uit of het gaat om een jeugdwedstrijd of een belangrijke seniorenwedstrijd, André is altijd met evenveel enthousiasme van de partij. Zijn toewijding is bewonderenswaardig en zijn aanwezigheid op het veld schept vertrouwen.

Tegenwoordig is André vooral een vertrouwd gezicht bij de jeugdteams. Het werken met de jeugd vind hij fantastisch. Ze hebben zoveel energie en enthousiasme. Het is mooi om hen te zien groeien en steeds beter te zien worden. Zijn geduld en kennis maken hem een belangrijke mentor voor jonge spelers, die veel van zijn ervaring leren.

Ondanks zijn indrukwekkende loopbaan heeft André nog altijd grote dromen. Hij zou graag scheidsrechter willen zijn in de Duitse Liga, een competitie die bekend staat om zijn hoge niveau en sterke teams. Helaas staat de Duitse regelgeving dit momenteel nog niet toe, waardoor André voorlopig zijn expertise enkel toepast in Nederland. Voor nu kan Hickory zich gelukkig prijzen met een scheidsrechter van zijn kaliber. Met een beetje geluk zal de vereniging en de Nederlandse softbal- en honkbalwereld in het algemeen, nog vele jaren van André genieten.

Hickory’s trots

Hoewel de Duitse Liga nog even moet wachten, is het voor Hickory en de KNBSB een groot geluk dat André nog steeds actief is op de Nederlandse velden. Zijn jarenlange ervaring, zijn passie voor het spel en zijn vermogen om op elk niveau wedstrijden te leiden, maken hem tot een van de meest gerespecteerde scheidsrechters in de Nederlandse soft- en honkbalsport.

André’s verhaal is er een van toewijding en liefde voor het vak. Of hij nu een jeugdwedstrijd leidt of een wedstrijd op het hoogste niveau, zijn betrokkenheid en enthousiasme zijn onveranderd. Hij blijft een onmisbare kracht binnen het softbal en honkbal in Nederland, en wie weet wat de toekomst nog voor hem in petto heeft.

Geef een reactie